Hyper Artemisin



CAPSULE HYPER ARTEMISIN INGREDIENTE:

Fructoborat de calciu (min. 2,7% B şi 5% Ca) – 150 mg. Capsulă vegetală (Hipromeloză, gumă gellan, colorant/dioxid de titan) – 93 mg, extract atomizat (10% maltodextrină şi gumă acacia, min. 35% Artemisinină) (62,4 mg) din: părţi aeriene de Pelin-alb (Artemisia absinthium) – 50% şi Peiin-negru (Artemisia vulgaris) – 20% şi din fructe şi ramuri de Vâsc (Viscum album) -30%, Sulfat de fier heptahidrat (min. 18% Fe) – 44,4 mg, Selenit de sodiu (min. 45% Se – 90 ug) – 0,2 mg.
Informaţii nutriţionale: Per porţie (3 cps) VNR*(%) Per porţie (3 cps)
Fructoborat de calciu 450 mg **
Extract atomizat de Pelin şi Vâsc, din care: 166,20 mg **
Artemisinină 58,17 mg **
Fier 23,98 mg 171%
Seleniu 270 ug 490%
*VNR = Valoare Nutriţională de Referinţă cf. Regulament 1169/2011 **Nu a fost stabilită VNR
Produsele Hypericum: Tehnologie extractivă de top. Calitate garantată! Produsele sau suplimentele nutritive concepute de laboratoarele Hypericum sunt obţinute din surse naturale atent verificate. Astfel, plantele medicinale folosite ca materie primă sunt recoltate din zone nepoluate, ecologic curate, astfel încât putem garanta puritatea produsului, prin lipsa de contaminanţi toxici carcinogeni, erbicide, insecticide şi îngrăşăminte chimice. Noutatea acestor produse este reprezentată de extractul integral concentrat din acestea, ceea ce asigură o mai bună biodisponibilitate şi o mai bună asimilaţie în organism a substanţelor active benefice.
Extractele vegetale din produsul de faţă sunt obţinute printr-un proces multifazic bazat pe infuzare şi atomizare. Acesta din urmă este un proces menajant, net superior uscării şi măcinării plantelor. La obţinerea extractului uscat atomizat a fost folosită aparatură de top, unică în România, constând într-un atomizor Spray-dry. Tehnologia uscării prin Spray-dry este superioară din toate punctele de vedere uscării clasice, în uscător. Astfel, în cazul uscării clasice, pulberea măcinată se obţine din plante uscate în camere de uscare la temperaturi cuprinse între 55 şi 70°C; uneori pentru a creşte randamentul uscării se creşte temperatura chiar şi până aproape de 100°C. Din păcate, vitaminele, enzimele sau alte substanţe valoroase termolabile sunt distruse sau inactivate în acest proces forţat de deshidratare a plantelor. Mai mult, orice zahăr din plante este caramelizat, iar uleiurile esenţiale precum cele din plantele aromatice se pierd din cauza temperaturilor ridicate.
Pe de cealaltă parte, uscarea prin atomizare se pretează, prin excelenţă, la materiile prime sensibile la temperatură (termolabile). Atomizorul diferă faţă de alte instalaţii de uscare prin faptul că operează numai cu lichide (soluţii, suspensii), în cazul produsului de faţă, extractul obţinut prin infuzarea cu abur a părţilor aeriene ale celor 2 specii de Pelin împreună cu fructele şi ramurile tinere de Vâsc ce au fost uscate în prealabil la temperaturi menajante (30-40°C). Suspensia este dispersată sub formă de picături fine într-un curent de aer cald, în care solventul se evaporă repede. Lichidul de la suprafaţă se evaporă rapid datorită suprafeţei mari de contact şi a venirii în contact cu gazul purtător. Astfel, extractul se menţine rece datorită vaporizării lichidului, iar particulele uscate din suspensie nu se supraîncălzesc datorită îndepărtării lor imediate din zona de uscare.
în consecinţă, produsul se usucă sub formă de pulbere fină, formată din particule sferice care au o curgere mai bună decât cea a formulelor clasice. în plus, pulberea astfel obţinută este mai stabilă în timp decât produsele obţinute prin alte metode de uscare. Unul dintre motivele principale ale acestei stabilităţi este acela că forma sferică a particulelor oferă extractului o textură mai compactă, reducând posibilitatea înglobării de aer în produsul final, astfel încât şi dozarea în capsule este mult mai exactă şi mai uşoară. Un alt motiv important este acela că extractul lichid obţinut prin presarea mecanică la rece a plantelor medicinale păstrează nealterate toate uleiurile esenţiale pe care acestea le conţin. Prin atomizarea acestui lichid, uleiurile sunt micro-încapsu-late prin emulsionarea extractului apos cu maltodextrină şi gumă acacia. Particulele solide din suspensie sunt acoperite cu cei doi excipienţi prin atomizarea extractului în care aceştia s-au adăugat, împreună cu Fructoboratul de calciu şi cu cei doi compuşi de Fier şi Seleniu. Pe măsură ce apa se evaporă, maltodextrină, guma acacia şi fructoboratul de calciu acoperă fiecare particulă suspendată. în acest fel, creşte stabilitatea substanţei active (în produsul de faţă: artemisinină) şi se asigură o acoperire entérica a acesteia, deosebit de importantă mai ales pentru substanţele instabile în mediul acid din stomac.
De aceea, pulberea obţinută prin atomizare este vie, activă din punct de vedere enzimatic şi păstrează toate vitaminele, minerale şi alţi compuşi valoroşi din materia primă, compuşi ce altfel s-ar degrada, sau chiar distruge, în procesul de uscare clasic. Concluzia este că, prin acest procedeu menajant de extracţie prin atomizare, se obţine un produs foarte valoros din punct de vedere nutriţional, un produs a cărui matrice nutriţional-informaţională este intactă. Se obţine un extract concentrat integral, viu, biodisponibil, în el regăsindu-se atât partea hidrosolubilă, cât şi cea liposolubilă din plantele medicinale proaspete sau uscate.

Caracteristici generale ale produsului Hyper Artemisin:

Hyper Artemisin este un produs atent formulat pentru a susţine procesele de diviziune celulară astfel încât acestea să se producă normal, fără erori sau abnormalităţi. Acest demers este cu atât mai necesar cu cât ritmul vieţii noastre devine tot mai alert şi stresant, iar alimentaţia noastră devine tot mai haotică (mese neregulate, asocierea greşită a alimentelor, mâncatul în grabă şi la ore improprii), procesată (devitalizată, lipsită de enzime) şi plină de toxine, aditivi şi cu un profil nutriţional dezechilibrat (exces de carbohidraţi rafinaţi, de grăsimi saturate sau de sare).
Toţi aceşti factori de stres, împreună cu un stil de viaţă sedentar, o hidratare insuficientă, un somn de slabă calitate şi alte obiceiuri nocive (excesul de alcool, fumatul, administrarea improprie de medicamente), în timp, pot creşte stresul oxidativ şi statusul inflamator din organism. Acestea, la rândul lor, pot creşte considerabil probabilitatea de apariţie a unor erori de diviziune celulară ce vor trebui eliminate sau ţinute în frâu. Curele cu suplimente ce au la bază compuşi bioactivi din plante medicinale cu acţiune citotoxică (Pelin, Vâsc) şi compuşii cu proprietăţi pro-oxidante (Fier, Seleniu) fiind una dintre soluţiile cele mai naturale şi eficiente în această situaţie.
Datorită formulei concentrate şi a capsulei vegetale gastrorezistente, produsul de faţă asigură o cantitate optimă de substanţe active (min. 35% artemisinină) ce nu sunt inactivate în stomac, fiind totodată uşor de administrat. Pentru realizarea extractului, au fost folosite ingrediente 100% naturale precum fructele şi crenguţele tinere de Vâsc sau părţile aeriene de Pelin-alb şi Pelin-negru provenind din plante nemodificate genetic, neiradiate şi necontaminate cu metale grele sau alt fel de poluanţi. Astfel, acest produs deosebit a fost conceput pentru a avea o acţiune citotoxică, pro-oxidantă asupra celulelor anormale şi reglatoare la nivelul diviziunii celulare.

Proprietăţile benefice ale ingredientelor incluse in Hyper Artemisin:

Fierul:
• contribuie la formarea normală a globulelor roşii şi a hemoglobinei.
• contribuie la transportul normal al oxigenului în corp.
• contribuie la reducerea oboselii şi a extenuării.
• contribuie la funcţia cognitivă normală.
• contribuie la funcţionarea normală a sistemului imunitar.
Seleniul:
• contribuie la protejarea celulelor împotriva stresului oxidativ.
• contribuie la spermatogeneza normală.
• contribuie la menţinerea sănătăţii părului.
• contribuie la menţinerea sănătăţii unghiilor.
• contribuie la funcţionarea normală a glandei tiroide.
Pelinul-alb (Artemisia absinthium) este o plantă erbacee perenă ce aparţine familiei Asteraceelor (din care fac parte Tarhonul, Margaretele sau Floarea-soarelui). Aceasta este originară din zonele temperate ale Europei şi Asiei şi din Africa de Nord. Pelinul alb este poate cea mai utilizată specie de Pelin datorită aromei sale şi a proprietăţilor sanogene. Astfel, acesta este ingredientul principal în obţinerea absintului, dar şi un aromatizant important în alte tipuri de băuturi precum vermutul, pelinkovac, bittere, vinuri (vin pelin) şi alte băuturi spirtoase. în trecut, acesta a fost folosit pentru obţinerea berii, substituind hameiul. în fitoterapie, Pelinul alb este folosit, de regulă, sub formă de infuzie, tinctură, pulbere sau ca ingredient al unor digestive (bitter). Acesta conţine un compus activ denumit Artemisinină ce a fost izolată iniţial din Peliniţă (Artemisia annua).
Pelinul-negru (Artemisia vulgaris) este o plantă erbacee perenă ce aparţine şi ea familiei Asteraceelor. Aceasta îşi are originea în aceleaşi regiuni ca şi Pelinul-alb, fiind regăsită şi în Alaska. Tradiţional, acesta este folosit la prepararea unor tipuri de băuturi (bittere, beri). La fel ca Pelinul-alb, Pelinul-negru conţine Artemisinină, fiind folosit în scopuri similare.
Vâscul (Viscum album) este o plantă semiparazită ce aparţine, mai nou, familiei Santalacee (din care fac parte şi arborii de Santal), deşi familia Viscaceelor a fost iniţial de sine stătătoare. Acesta creşte pe tulpina altor pomi precum Mărul, Bradul, Plopul, Teiul, Pinul, Cireşul etc. Toxicitatea acestuia variază în funcţie de specia pe care o parazitează. Vâscul folosit în produsele Hypericum provine doar de pe tulpinile de Măr sau Brad. Acesta este folosit în medicina naturistă şi în scop decorativ, având şi un rol important în numeroase legende, tradiţii şi obiceiuri ale popoarelor europene.
Maltodextrină este un polizaharid obţinut prin hidrolizarea parţială a amidonului. Laboratoarele Hypericum folosesc doar maltodextrină obţinută din porumb, astfel încât nu există riscul provocării unor reacţii neplăcute la persoanele cu sensibilitate la gluten sau boală celiacă. în mod obişnuit, maltodextrină este folosită ca aditiv alimentar în numeroase dulciuri şi băuturi îndulcite. în suplimentele alimentare, aceasta nu apare, de obicei, ca un ingredient activ ci, mai degrabă, ca un excipient cu rol de suport, spre exemplu în preparatele atomizate. Cu toate acestea, în produsul de faţă, maltodextrină are rolul de a potenţa activitatea şi biodisponibilitatea Fructoboratului de calciu. Acest efect de sinergie între Fructoborat şi maltodextrină a fost confirmat de către renumitul cercetător I.R. Scorei, observaţiile dânsului confirmând utilitatea prezenţei acestui excipient în produsele din gama Bor Organic de la Hypericum. în prezent, această combinaţie deosebit de eficientă este unică pe piaţa suplimentelor alimentare din România!
Fructoboratul de Calciu (Ca[(C6H10O6)2B]2«4H2O) este un complex organic de calciu, fructoză şi bor ce se regăseşte în mod natural în fructe şi legume proaspete, dar şi în nuci şi ierburi aromatice. Acesta este considerat una dintre cele mai biodisponibile surse de calciu şi bor, fiind mai sigur şi uşor de asimilat decât acidul boric/borax/borat de sodiu. De fapt, fructoboratul de calciu este singura formă alimentară a borului considerată sigură, stabilă, non-toxică şi deosebit de activă biologic. Deşi importanţa calciului pentru buna-funcţionare a organismului uman este cunoscută de majoritatea oamenilor, nu acelaşi lucru se poate spune şi despre bor. Borul organic este un element nutriţional esenţial pentru sănătatea corpului uman, dar acest fapt este prea puţin cunoscut, explicaţia fiind că, în trecut, borul a fost considerat un element neesenţial pentru om şi animale, el fiind relevant doar pentru dezvoltarea normală a plantelor.
Totuşi, studiile recente au demonstrat importanţa deosebită a acestui microelement şi, în prezent, sunt descoperite tot mai multe funcţii ale acestuia şi ale compuşilor săi derivaţi. Organizaţia Mondială a Sănătăţii recomandă un aport de 1-13 mg/zi de bor, cu un minim de 3mg/zi (= 130,5 mg fructoborat de calciu) pentru asigurarea beneficiilor nutriţionale optime, carenţa în acest mineral putând fi asociată cu probleme osteoarticulare, precum osteoporoza. Deoarece anumiţi compuşi ai borului pot prezenta o oarecare toxicitate, fructoboratul de calciu este considerat cea mai sigură sursă pentru acest element. Mai mult, studiile ştiinţifice au arătat că sub această formă, borul este folosit în corpul uman atât la nivel celular, cât şi extracelular cu o eficienţă sporită, fructoboratul de calciu absorbindu-se într-o formă intactă şi stabilă din tractul gastrointestinal. în concluzie, fructoboratul de calciu este o sursă naturală, sigură şi deosebit de biodisponibilă de calciu şi bor, două minerale absolut esenţiale pentru funcţionarea corectă a corpului uman. în produsul de faţă acesta sinergizează cu substanţele active din Pelin (de ex. artemisinina, tuiona) şi cele din Vâsc (viscina, viscitoxina, acid viscic) şi cu Fierul şi Seleniul adăugate.
Fructoboratul de calciu intră în compoziţia multor suplimente alimentare ce se regăsesc pe piaţa Statelor Unite ale Americii, bucurându-se de o tot mai mare popularitate, dar fiind încă la stadiul de noutate pe pieţele din Europa. Recent acesta a fost introdus ca ingredient în suplimentele alimentare din România, Societatea Hypericum Impex fiind prima, şi momentan singura, firmă producătoare de suplimente naturale care a inclus fructoboratul de calciu (formulă patentată) ca ingredient principal pentru gama sa de top.
Formă de prezentare: Un flacon conţine 60 capsule a câte 350 mg
Greutate netă: e 21 g;
Contraindicaţii Hyper Artemisin:
Nu se utilizează de către persoanele cu sensibilitate la oricare dintre ingredientele produsului. Contraindicat persoanelor cu boli ale hemoglobinei (de ex. talasemie). Contraindicat persoanelor sub 18 ani şi femeilor gravide sau care alăptează.
Precauţii:
Persoanele care urmează tratamente medicamentoase sau care se află sub supraveghere medicală (în special pentru probleme de coagulare a sângelui, ulcer, tensiune scăzută, afecţiuni renale, hepatice sau cardiovasculare grave) sunt sfătuite să consulte un specialist înainte de începerea curei;
• A nu se depăşi doza recomandată pentru consumul zilnic;
• A nu se lăsa la îndemâna şi la vederea copiilor;
• Acesta este un supliment alimentar şi nu trebuie să înlocuiască o dietă alimentară echilibrată şi un stil de viaţă sănătos;
• Produsul nu conţine ingrediente cu potenţial alergenic.
Condiţii de păstrare: bine închis, ferit de lumină şi umiditate, la temperaturi de maximum 25°C.
Ives Leon Anckaert, Avilomy srl, Salonta (Bihor)

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Aterostop

Vermicin forte

Ulei de Chimen negru (Negrilică)