Ulei de Mac



ULEI de Mac

Semintele de mac contin acizi grasi mononesaturati (acid oleic) si polinesaturati ( linoleic si gama linolinic). Pe langa acizii grasi aceste seminte minunate contin proteine, saruri minerale si substante enzimatice. Uleiul obtinut prin presarea acestora la rece are un indice mare de iod, deci implicit un grad ridicat de nesaturare, ce aduce multiple beneficii sanatatii. Pe langa continutul bogat in acid linolenic, acest ulei pretios este foarte bogat in vitamina E, puternic antioxidant, care lupta impotriva radicalilor liberi care distrug celulele, grabind imbatranirea si declansand evolutia diverselor afectiuni. 

Cercetarile medicale au aratat ca tratamentele cu ulei de mac sunt foarte benefice in tratarea agentilor cancerigeni dar si in tratarea osteoporozei, datorita continutului ridicat de fosfor, care ajuta la o mai buna absorbtie a calciului in organism si in oase. 

Gustul sau este placut si nu are un miros specific, ceea ce il recomanda cu succes si la gatit, in bucatarie, la asezonarea salatelor, sosurilor si de ce nu la deserturile preferate. 


Anckaert Ives Leon, Avilomy srl

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Aterostop

Vermicin forte

Ulei de Chimen negru (Negrilică)