Ulei de Mac
ULEI de Mac
Semintele de mac contin acizi grasi mononesaturati (acid oleic) si
polinesaturati ( linoleic si gama linolinic). Pe langa acizii grasi
aceste seminte minunate contin proteine, saruri minerale si substante
enzimatice. Uleiul obtinut prin presarea acestora la rece are
un indice mare de iod, deci implicit un grad ridicat de
nesaturare, ce aduce multiple beneficii sanatatii. Pe langa
continutul bogat in acid linolenic, acest ulei pretios este
foarte bogat in vitamina E, puternic antioxidant, care
lupta impotriva radicalilor liberi care distrug celulele, grabind
imbatranirea si declansand evolutia diverselor afectiuni.
Cercetarile
medicale au aratat ca tratamentele cu ulei
de mac sunt foarte benefice in tratarea agentilor
cancerigeni dar si in tratarea osteoporozei, datorita
continutului ridicat de fosfor, care ajuta la o mai buna absorbtie a
calciului in organism si in oase.
Gustul sau este placut si nu are un miros specific, ceea ce il
recomanda cu succes si la gatit, in bucatarie, la asezonarea
salatelor, sosurilor si de ce nu la deserturile preferate.
Anckaert Ives Leon, Avilomy srl
Comentarii
Trimiteți un comentariu